به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان همدان ،جمشید شیران معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان همدان با اعلام شناسایی 78 کودک کار تا مهرماه سالجاری، بیان کرد: تا پایان سالگذشته 135 کودک به عنوان کودک کار شناسایی شدند که غالبا تعداد زیاد این کودکان را پسران تشکیل میدهند.
وی در رابطه با اجرای طرح حمایتی مهرانه سازمان بهزیستی از کودکانکار قبل از بازگشایی مدارس، تشریح کرد: این طرح با ارائه بستههای حمایتی همانند کیف و لوازمالتحریر به خانوادههای شناسایی شده در تالار فجر شهر همدان برگزار شد.
شیران با اشاره به تنها مرکز حمایتکننده از کودکانکار در استان گفت: مرکز آموزشی و حمایتی کودک و خانواده تحت نظارت کلینیک مددکاری اندیشهنیک واقع در حصار امام(ره) مشغول فعالیت و حمایت از کودکانکار است که افراد 5 تا 18 سال را تحت حمایت خود قرار میدهد.
وی با اشاره به هفته ملی کودک و انجام برنامههایی ویژه در کلینیک مددکاری اندیشهنیک، اظهار کرد: برنامههای ویژه هفته ملی کودک در یکی از پایگاههای کودک همین مدرسه به صورت اجرای جشنواره نقاشی، سرود، فیلم و تئاتر برگزار میشود.
وی در رابطه با پیگیریهای صورت گرفته توسط مددجویان برای جلوگیری از ترک تحصیل کودکان، عنوان کرد: برگزاری جلسات مشاورهای و روانشناختی برای کودکان و خانوادهها و جلسات آموزشی در رابطه با موادمخدر و آسیبهای احتمالی ناشی از کار برای کودکان، ویژه خانوادههای آنها صورت میگیرد.
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه هدف اصلی بهزیستی حذف دغدغه مالی و اشتغال برای کودکان است، خاطرنشان کرد: برخی از کودکانکار به دلایلی اعم از بیکاری یا بیماری پدر خود سرپرست خانواده هستند که با شناسایی این کودکان، تسهیلات اشتغال و تحصیل به پدرانشان ارائه میشود.
وی در ادامه با اشاره به خانوادهدار بودن 98 درصد کودکانکار، اضافه کرد: برخی. کودکانکار، به اصرار پدران معتادشان به کار مشغول میشوند که در این موارد سازمان بهزیستی با همکاری دادستان، این موارد را شناسایی کرده و پدران معتاد آنها تحویل مراجع قضایی میشود.
شیران با تأکید بر فعالیت قوی بهزیستی در بحث حمایت از کودکانکار، اظهار کرد: 12 دستگاه اعم از شهرداری، بهزیستی، دادگستری، کمیته امداد و استانداری مسئولیت قانونی و اجرایی را در بحث کودکانکار برعهده دارند که هیچیک به اندازه بهزیستی قوی و فعال نبودهاند.
وی با شاره به ازدیاد کودکانکار و فعالیت بیشتر آنها در سه ماهه تابستان، خاطرنشان کرد: اغلب این کودکان مهاجران استانهای همجوار هستند که با آغاز سالتحصیلی و اتمام تابستان به شهرهای خود بازمیگردند.
شیران در رابطه با هدف کلی بهزیستی در طرح حمایت آموزشی خانواده، تشریح کرد: کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از حضور کودکانکار در خیابان، افزایش توانمندی حرفهای شغلی، مالی و بازتوانی خانواده و ارتقاء کیفیت خدمات ارائه شده با استفاده از رویکرد نوین خانواده از جمله اهداف کلی طرح حمایت آموزشی خانواده هستند. در تشریح بیشترین آسیبهای وارده بر کودکانکار، مطرح کرد: غفلت نخستین و بیشترین آزار وارد شده از سوی خانواده کودکان، به کودکانکار است و آسیبهای اجتماعی دیگر در رتبههای بعدی قرار دارند.
انتهای پیام/
نظر شما